Detalii despre materiale

Vreti sa cumparati draperii noi? Trebuie sa alegeti un material textil pentru a schimba tapiseria unui scaun mai vechi sau trebuie sa cumparati un covor? Daca va aflati in aceasta situatie, atunci ar trebui sa va intrebati ce tip de material este potrivit pentru ceea ce va trebuie? De ce este un material mai bun decat altul?

In acest articol vom afla ce anume se afla intr-un material textil (lana, bumbac sau un amestec) si cum este facut acesta, pentru a stabili pentru ce anume s-ar potrivi.

Exista doua tipuri de materiale:
1. materialele naturale
2. materialele sintetice

Atat materialele naturale cat si cele sintetice au calitati pozitive. Cele sintetice, de exemplu, sunt foarte rezistente si nu se deterioreaza repede daca sunt expuse mult timp la soare. Asta nu inseamna ca materialele naturale sunt mai putin bune. Rezistenta materialelor depinde, de cele mai multe ori, de calitatea tesaturii si de eventualele tratamente aplicate ulterior. Bumbacul, de exemplu, are fibre mai groase si o tesatura mai densa, astfel ca se va comporta mai bine in timp.In unele cazuri, un amestec de sintetic cu natural poate fi cea mai buna solutie pentru tapiserii, pentru acoperirea podelelor si/sau a ferestrelor. Amestecurile de fibre sunt calitativ superioare, pentru ca au rezistenta materialelor sintetice si calitatile celor naturale.

Din puctul de vedere al tendintelor, sunt la moda materialele naturale, poate si ca o reactie la multele aspecte artificiale din lumea care ne inconjoara. Se pare ca acum are loc un proces de redescoperire a naturalului, iar in ceea ce priveste materialele, este important cum ”cad” aceste in interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *