Percale, Ranforce, Creton

Percale, Ranforce, Creton

Sunt tesaturi similare din fire fine din bumbac, disponibile in special in forma imprimata datorita faptului ca vopseaua adera bine. De regula nu se indica densitatea sau tipul de fibre din care e facut, dar standard densitatea sa se situeaza in jur de 200TC pentru tesatura Percale si 145TC pentru tesatura Ranforce.

Desi firele sunt similare cu cele folosite pentru satin, tesatura este mai aspra si mata; este de asemenea mai durabila si usor de spalat.

Pentru tesatura Percale de calitate, bumbacul pieptanat inainte de a fi tras in fire da fire uniformitate in grosime si o mai buna rezistenta.
Ranforce este o tesatura ce ofera un echilibru intre calitate si pret, este mai putin densa decat percale, se face din fire putin mai groase, din bumbac tras, adica nepieptanat.
Cretonul este o tesatura similara cu Ranforceul dar cu densitate si mai mica de 115TC ( fire pe inch patrat ), Putin mai aspra inainte de prima spalare, dupa cateva folosiri devine mai delicata, bumbacul se face din ce in ce mai moale dupa spalari repetate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *