Spalare si intretinere lenjerii

Spalare & uscare produse 

La spalarea lenjeriei de pat pentru prima oara, separati-o de alte materiale si spalati rufele albe separat de cele colorate. Pentru cele colorate, folositi doar detergenti care nu contin agenti de inalbire (detergenti cu actiune blanda si detergenti conceputi special pentru rufe colorate)- fara Ariel, Persil si tot ce contine particula de oxigen activ – clor. Acest lucru va va da posibilitatea sa va bucurati de intensitatea culorilor.

Recomanam spalarea lenjeriei inainte de prima utilizare pentru a evita atingerea pielii de colorantii de fabrica si pentru a inlatura praful sau alte impuritati de la ambalare.

La unele modele unde se specifica spalare manuala, se poate utiliza program special de spalare manuala al masinii de spalat, care functioneaza cu apa rece sau programe de spalare cu rotatii si grade reduse, cum sunt cele de spalare perdele sau cele cu „fulg”.

Inainte de spalare, va recomandam sa intoarceti husa de pilota pe dos si sa inchideti toate fermoarele, astfel veti proteja suprafata exterioara de scamosare. Nu supraincarcati masina de spalat. Va recomandam sa nu folositi balsam de rufe, deoarece acesta reduce capacitatea materialului de a absorbi umezeala.

Dupa spalare, nu lasati lenjeria de pat sa ramana umeda perioade lungi de timp, ci intindeti-o imediat sau uscati-o in masina de uscat rufe la temperatura scazuta. Acest lucru va mentine materialul fin. Lenjeria de pat va fi mai usor de calcat daca o scoateti din uscator cat inca mai este umeda decat daca o lasati sa se usuce complet.

Calcare

Daca doriti sa calcati lenjeria de pat, va rugam sa verificati temperatura potrivita pe instructiunile de ingrijire ale articolului. Lenjeria de pat trebuie intotdeauna calcata pe lungime (urmand directia tesaturii). Acest lucru va contribui la mentinerea dimensiunii si formei articolelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *